Sweet Love
Crazy Little Thing Called Love
Saturday, June 02, 2012 | 6:29 PM | 2 comments
Assalamualaikum semua.Hello everyone.Annyeong Haseyo yeorobun.Minasan Konnichiwa.Wah! Semua bahasa dah keluar.Wah lagi,dah lama saya tak buat entry pada waktu petang yg indah seperti ini.Hehehe.Selalu saya buat entry waktu malam.So,seperti yg saya janjikan,eceh~dalam previous entry sy yg sebelum nie saya cakap saya nak buat satu entry pasal movie Thailand kan.Okay.So,inilah entrynya.Yep.Tajuk movie tue,First Love (A Crazy Little Thing Called Love) Tapi lebih dikenali and disukai dengan nama Crazy Little Thing Called Love.Saya pun suka this Title more.Actually,saya tengok movie nie kat Laptop kakak saya.Bila? Sehari selepas SPM berakhir.Last year.Hehehe.Dah lama berlalu kan.Sebenarnya dah lama sangat saya nak buat entry pasal nie movie tapi kerana kdg-kdg saya rasa macam tiada mood nak type then sikap malas tue datang,so tak jadilah.Asyik tak jadi ja.So,baguslah,today is the day.Hari nie saya rajin.Hahaha.Btw,sebelum saya 'stoory moory' pasal movie nie dengan lebih mendalam,ada satu rumor pasal movie nie yg ada kena-mengena dengan SMent.What? Beberapa minggu/bulan yg lalu,waktu saya tengah Tweet-Tweet,tiba-tiba ada satu Tweet yg menarik hati saya.That Tweet '[Rumor] SMent to do remake Korean Version of First Love (A Crazy Little Thing Called Love)'.That.Buat seketika dalam beberapa minit gitu,sy excitedlah sikit.Sebab saya sy tau that movie kan.Tapi Rumor tue hanya bertahan untuk beberapa minit ja.Tak sampai 1 jam pun.Sy tgok Fans pun tak ambik kisah pasal Rumor tue.Hahaha.So,maybe Rumor tue mmg hnya Rumor jalah kan.But,who knows someday? Okay.Deng Deng Deng! Marilah saya ceritakan sikit tentang movie nie.Before that,here's d Trailer for this movie.
Maybe kalo korang tengok Trailer nie,korang akan faham sikit dgan apa yg saya nak cerita lepas nie.Mehee.Then,saya nak bagi sinopsis pendek for this movie.Lalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalala~
The ordinary 14 year old girl Nam is unattractive or in simple terms..ugly. But she's always been secretly in love with an older guy in grade 10 called Shone, the most popular student in high-school. He's hot, perfect and generous, and that's what makes girls go crazy about him, including Nam too. But she doesn't give up easily. She tries to do everything to make her get noticed by the boy she loves, in the hope of him turning around to look at her just one more time.
Owh,ya~siapa yg suda tengok nie movie of cuz tau pasal this movie kan.Lemme tell.Movie nie sangat-sangat best.Kenapa saya ckap best? Adalah.Hehehe.Lemme tell again.Actually,waktu saya tgok movie nie dekat part yg awal-awal,movie nie sama ja macam movie love story yg selalu.Simple,Nice but Sweet.Sampailah ada 1 part tue lepas Nam,confess feeling dia kat Shone,it's not a simple movie for me anymore.It's different from other movies.Really.Okay,This part.
Sobs.Sobs.Part nie sedih sngat.Nam confess feeling dia kat P Shone,tapi waktu tue P Shone ckap dia dah ada girlfriend.That's whylah Nam nangis.Kesian dia.Sobs.Kalo perkara yg sama terjadi kat sy,sy pun mesti sangat kecewa n sedih juga.Sobs.Sobs.Kalo kita tengok movie nie kan,kita fikir yg P Shone nie tak suka Nam.Kita akan fikir yg hnya Nam sorang jer yg suka P Shone.Kononnya Nam nie hnya bertepuk sebelah tangan jerlah.Tapi yg sebenar-sebenarnya,P Shone sangat sukakan Nam.He loves Nam.P Shone really loves Nam.Inilah sebab kenapa saya ckap yg movie nie lain drpd movie love story yg lain.Waktu sy tgok movie nie dulu pun,sy betul-betul tak sangka yg P Shone nie suka Nam daripada dulu lagi walaupun waktu tue Nam 'ugly'.P Shone is so nice kan.Tapi P Shone tak tau macamana nak luahkan perasaan dia.Smpailah ada 1 part nie,bila Nam dah jadi cantik,ada sorang kawan P Shone nie nak pikat Nam.Wktu tue dia relakan jerlah.Bahkan,dia ada tolong sikit kawan dia tue untuk pikat Nam.Then,bila kawan P Shone tue cium pipi Nam,kita boleh tengok muka cemburu kat muka P Shone.Mmg ada bnyak part-part yg sangat best kat movie nie.Harus saya katakan yg movie nie adalah movie Thailand yg paling best yg saya pernah tengok.The Love Story,really really touch my heart.Btw,this movie is based on True Story.Aww~This movie is so sweet.P Shone is sho shuweet.This movie,funny also.We can laugh,we can cry and we can smile :) Sorry,sy bagi spoilers.Movie nie sangat Popular.Paling popular kat Filipina.Tapi saya yakin kalo movie nie ditayangkan kat Malaysia,Malaysian pun akan fall in love dengan this movie.This is a must watch Movie untuk orang-orang yg muda.Sebab pelakon movie nie muda-muda so mmg sangat sesuai untuk jiwa orang muda.Senang cerita,semua umur boleh tgok movie nie tapi of cuzlah movie nie akan bg lebih kesan dekat orang muda.Tehee.Mario Maurer,Pom Rak Khun! Okay,selain movie yg best,OST movie nie pun sngat-sangat best.It's a Ballad song.Really really nice.Saya suka lagu tue.Okay,so here's d song.Aik,Chagamman.Wait.Video yg kat bawah nie 2 in 1.Lagu+Spoilers.Dalam bnyak-bnyak part,part nielah favorite saya.I'm so in love with this part.Wae? Tengok dulu,okay.
Okay~Dah tengok? Kenapa saya ckap this part menjadi fav saya? Sebab,part kat atas nielah yg kiranya kemuncak untuk movie nie.Klimaks gitue kan.Saya menangis tengok part nie.Part nielah yg menunjukkan actually P Shone pun suka Nam.Part nie jugalah yg bnyak sy cerita kat atas.Hehehe.Betapa P Shone sangat sukakan Nam sebelum nie.And he still loves her.Aww~I'm crying here.Sobs.Sobs.Bila sy tgok part nie,rasa sebak tue mmg tak boleh lari.Saya sngat terharu dengan P Shone.P Shone,you so sweet,you know.Kat mana saya boleh jumpa lelaki yg mcam P Shone nie? Mehee.Just Kidding.P Shone sngat kecewa bila tgok kawan dia confess feeling kat Nam.Owh~I can't help.Part nie jugak part hampir penamat kepada movie nie.Nampak tak 9 years later tue? Hehehe.This movie of cuz got Happy Ending mah~Movie nie kalo tengok bnyak kali mmg takkan bosan punya.Terbaik gitue! Jalan cite yg simple tapi selepas beberapa minute tidak sesimple yg kita sangka.Too special.Umumu~This movie is so so  Awesome! Okay,kali nie saya nak bagi lagu lain lagi.Herm,lagu nie pun best jugak.Wktu Nam dengan kawan-kawan dia yg giler.Hahaha.
Lagu nie selalu muncul waktu part Nam dengan kawan-kawan dia.Ada lagi satu part,bila Nam dah jadi cantik,Nam macam 'tinggalkan' kawan-kawan dia.Tapi lepas tue bila Nam sedar yg kawan-kawan dia mcam dah tak pedulikan dia lagi n mengelak drpd dia,Nam pujuk kawan-kawan dia.Sedih part tue.Kawan-kawan Nam merajuk.Then,dorang semua nangis n dorang nyanyi lagu nie.Then,Nam n kawan-kawan dia pun berbaik balik.Okay,until here.Sorrylah kalo saya bnyak mengarut yg ntah apa apa pasal movie nie okay.And sorry jugak kalo korang tak faham apa yg sy cerita kat sini.That's whylah you all must watch this movie.Must! Download or tgok jer kat YouTube.Sorry again,kalo saya terlebih over pasal entry nie.Eh~Hey,saya nie mmg over.Hehehe.Okay,kalo ada yg nak tgok movie nie boleh click THIS link.Part yg lain ada kat tepi-tepi tue. Just click.Okay,I left with a beauriful picture of P Shone and Nam.They look so sweet and cute together rite.
Click this Picture.

Older Post | Newer Post