Sweet Love
'The Story Of Baby And You'
Friday, December 16, 2011 | 3:11 PM | 6 comments
Baby:Sy rajin jugak pujuk wak..pujuk dgan cara gatal sikit...oppa~

You:Ewwww..gediknya you ni! menyampah I tau

Baby:Hello~i mmg gedik..u baru tau ke??

You:Ewww, sama la dgn I.suke je I!!

Baby:You nie jgan la suke-suke..i x suke tau..isyyhhh..you nie kan...nanti i bgtau oppa~

You:Alaaaa, jangan lah u..tak shuke la i.menyampah tau

Baby:Wat?? u myampah dgan baby? baby benci u...benci!!!!!! u tau tak?? nanti baby mgadu dgan  oppa baby baru you tau..

You:Baby?hey! mengadu la.ingt i heran sgt ke?sorry la..setakat nak menagadu je.I tak takut lew

Baby:Tgok!!!!!! ok. nanti u jgan myesal yer kalo oppa x nak kat awk lagi.baby buat u nangis nanti.ah~padan muka!!!!! padan muka!!!!!

You:You!!! please la, I dah muak dgn ugutan u tu.tak bawa pape hasil pon..ewwww , better u jaga oppa u tu baik2 je la ye.

Baby:Ishhyyy!!!!!! u nie kan selalu jer buat i sakit hati!!!! u mmg saja nak sakitkan hati baby kan.nanti u yer.jaga2 u...baby xkan biarkan awk tidur lena.jaga u!!!!!!baby akan kaco awk.baru tau!! ok.ok.baby mmg selalu jg oppa baby tue.u pun jaga oppa u kalo x baby rampas semuanye.hahahahaha!!!!![gelak jahat]

You:Btw smlm i tidur dgn lenanya :p kan i dah ckp yg u ni pandai ugut i je, tp buatnye tidak! of course i jaga my hubby, i sayang dia shangat shangat, i nak kahwin dgn dia . so u takde chance nk rampas dia dari i, klau x i saman!

Baby:Owh~utk pengetahuan u,baby dah tukar masa utk buat u tidur x lena.semalam baby mmg x kacau u that's whylah u tidur lena.xper,xper..nanti baby akan ambik 1 masa yg u x tau utk buat awk tidur x lena.berani u rendah2kan baby yer.u belum tau baby nie sape!!!!!!! silakan jaga suami u tue tp awk jgan lupa sebab baby x kan berhenti ganggu u wlaupun u dah kahwin nanti.baby akan ambik suami u...sorry sikit,baby x makan saman okeyh!!!!! baby minum saman jer!!!!

You:Huh? mcm tu pulak ye. well mcm ape yg i ckp sblum ni, x payah nk ugut i . just gunakn hubby i sbg ugutan? ewww please la , i tak layan ok . ouhh u nak amik hubby i pulak? sedapnya mulut u~ hey! u dah ada hubby, jaga je la hubby u yg sorg tu . tak payah nk rosakkn rumahtangga org lain . please la jd matang sikit , baby -.-'

Baby:Yer.mmg mcam tue.baby nie mmg suka ugut org.espcially u!!!! ya.mmg baby nak ambik hubby u.buat pengetahun u,baby punya hubby bukan sorang jer tau.hubby baby ada lima orang!!!! n baby jaga semua hubby baby dgan baik.xder org boleh lawan baby termasuk u.n baby mmg dah bertekad dah nak tambah hubby u dalam list hubby baby.u better ready.hahahahaha.owh~so,skrg nie u nak ejek nama 'baby' baby tue yer.u mmg buat baby tambah berapi!!!!semua kawan baby panggil baby nama kiut tue tau.baby mmg dah matang pun.u x pyah nak suruh baby jadi matang.you!!!!!! Huh!!!

You:Ouhh i see . nape i ye? huh? playgirl la u nih! sedar tak, u dah permainkn hati hubby u , sanggupnya u buat mcm tu :/ even u jaga dorg dgn baik, tp u xtau mcm mana perasaan diorg bila 'dimadukan'. ok it's up to u laa , yg penting hubby i syg i , & dia xkn tinggalkn i untuk u, baby~
wahh! berapi ye? lagi bagus . but i think la pnggilan 'baby' tu mcm x sesuai la dgn org mcm u ni! better u tukar nama..

Baby:Sebab bagi baby u lah pesaing utama baby!!!!! mmg baby playgirl.playgirl paling hebat abad ini!!!! u jeles dgan baby ker??
baby tau tp semua hubby baby dah pun tau yg dorang tue dimadukan n dorang x kisah.n u know wat,all my hubby is bestfreinds.that's whylah baby tmbah syg kat dorang.bguslah kalo hubby u sygkan u.well,we'll see one day kalo btul dia xkan tinggalkan u.
Yoouuuu!!!!!!!!! u ejek baby lagikan!!!!!
apa u fikir hina sngat ke nama baby nie??Ha??
u tak tau apa yg baby boleh buat kalo baby berapi.jaga u!!!!!
Owkey,mulai skrg baby x kan gelarkan diri baby,'baby' baby lagi.
baby akan tukar nama 'BABE'.
kalau u ejek lagi nama babe,siap u yer!!!!!

You:Oohh really?, jeles?? erkk~ sorry sikit buat apa i nk jeles dgn u . buang mase la nk jeles2 ni .
ouhh okayy, but one day, dorg akn cari perempuan lain jugak, sorry la baby, baik u setia je pd sorg hubby.
yup! onew sgt setia orgnya , I yakin!
huh? what! bila i ejek u , babyyy~ -.-' yg nak marah tiba-2 ni nape?
nope,ohhh skrang ni u fikir 'berapi' u je la, hey! i pon bole berapi bila2 mse je tau .
whateva! do i care? u nk tukar nama or psangan!

Baby:Owh ya?? baguslah u x jeles...tapi tue mulut u!!! hati u sape tau!!!!!!
no no no...dorang dah janji akan taat setia dgan baby smpak kami semua mati.hnya maut yg boleh pisahkan kami 6 orang.we a re forever together!!!!! dalam mimpi u mungkinlah hubby2 baby akan tinggalkan baby.hahahahaha!!!!!
Owkey,terpulanglah pada u,nak caya tau x...yakinlah...
dah ejek org x nak ngaku pulak yerr?? how dare u!!!!!! of cuz i marah sbab u mcam nak ejek nama panggilan baby yg manja nie~
Owkey,xper....kita berapi sama2 n tgok api sapaer yg paling kuat n hebat!!!!
no no no...i x nak guna nama babe n xkan tukar nama..i akan kekalkan nama baby nie. n for ur information,i dah cukup 5 hubby n xkan tukar psngan lagi...dah cukup dah 5...
i..i...i... nak insaf!!!!!!!!!

You:Well, sbg seorg manusia mmg x lari dr perasaan cemburu kn? so of coz i ada, but x bermksd i jeles dgn u! ohh really, good! tp cuba tnye diri u dulu, adakah u akn setia with them smpai mati?
I sentiasa yakin dgn diri i! ><
hey! mcm la kt dunia u sorg je yg bernama baby .Ramai lg la~ so jgn nk cepat melatah x tentu pasal.Abis u nak i pnggil u apa plak? -.-'
of coz dua-2 tak kuat, sbb kita sama-2 wanita bkn? panas2 pon ttp sejuk nt :p
cukup 5? wahh, better u pilih SATU je.. x payah ramai2.tgk mcm i.huhu
u nk insaf? are u serious, babyyy? klau mcm tu bagus la . Act i teringin sgt nk tgk u insaf.

Baby:Wah wah wah~pndai pulak u bermadah kata kat sini yer.x sngka baby.yayaya.maybe u rite.x pyah lah u jels dgan baby.buang masa u jer kan.
tgok u start lagi!!!!!!! so,skrg nie u nak ragukan kesetiaan baby terhadap hubby2 babylah yer?? how dare u !!!!!!! hey,u x pyah suruh baby setia pun baby akan setialah dgan hubby2 baby tue.drglah nyawa baby!!!!
bguslah kalo u yakin.tp jgan terlalu yakin.hahahaha!!!!!
baby taulah bukan baby jer tp baby yg paling hebat!!!! xder baby lain yg boleh kalahkan baby tau.eh,mcamana u tau baby melatah nie?? *melatah* eh siram air~
panggil lah baby apa2 yg u nak asalkan manja~
sape cakap?? wanita boleh jadi kuat drpd lelaki u tau x...btullah tue.baby mmg cepat sejuk.
x nak,x nak..baby nak 5 jugak.
kalo u nak satu jer,satu jerlah...
baby rasa mcam nak insaf juga,tp tgokalah dulu~
kalo baby insaf u nak bagi baby apa??
mesti ada ganjarannya tau sebab kalo baby buat kerja kat rumah,mummy n daddy baby msti bg ganjaran....u mesti!!!!

You:Well, baru tahu ke :)
u yakin ke yg u akan setia dkt hubby2 u? i don't think so~~ mana tau 10 tahun akan dtg, hati u dah beralih arah.huhu
ye laaa..org kata jgn terlalu yakin sgt kn..tak begitu, baby~~~
hebat? muahahaha x)
bkn melatah tu la =.=
okayy, manja? erkkk
Mmg pon bole, tp kekuatan wanita tak sama dgn lelaki .
pape je laaa . u amik je la onew i tu . i tak kesah pon . mmg hobi u suka merampas kebahagiaan org lain . suka la buat mcm tu kan :p
ganjaran? wait! nmpak sgt u nk insaf tp hati u tak ikhlas. sbb benda tu tak memerlukan apa2 ganjaran . yg penting keikhlasan :)

Baby:Mmg baby baru tau!!!!! sebab selama nie u mana pernah bermadah kat sini.tergamak u ragukan kesetiaan baby yer.kan baby dah cakap baby akan setia!!! baby nie jenis org yg berpegang pada kata tau.u know!!!!! bagi baby 10 tahun tu xder apa2 kalo nak dibandingkan dgan cinta baby terhadap hubby2 baby tue. btul3...eh,mana sape yg bgtau u yer??
huh!!!!! tgok tue u start balik gelakkan baby lagi kan!!!! u jahat!!!! baby taulah.saja jer nak kenakan u.hahahaha!!!!!
u jeles lagi ke kalo baby nie seorang yg manja?
yah u rite.tp kt bolehkan kalahkan lelaki dgan tamparan wanita!!!!!
ok.u dah bagi so mmg i akan ambik.wah wah~so sekarang nie u dah mengakulah dgan baby kan.mmg itu yg baby suka.u mmg bijak!!!!
yup ganjaran.sebab baby nie ank tunggal dalam family of cuzlah manja sikit.
so skrg nie u mmg xnak bagi baby apa2 gnjaranlah yer.xper.tunggulah jerlah smpai wktunya baby nak insaf sndiri.

You:Okay okay klau mcm tu bagus laa..act, i takde niat pon nk uji or ragukan kesetiaan u , cuma i takut je klau2 u tak dpt nk bahagiakan mereka .
takde sape bg tau , i mmg tahu dah :D
'Muahaha' tak semestinya gelak =.=
ye, i pon tau :p
Nope! sbb i pon manja .buat apa nk jeles
eh klau dia da melampau bole la tampar . tp xkn la u nk tampar hubby2 u tu .grr
ye , i bagi . Sbb i lg rela bg onew dkt u dari digelar perempuan perampas! even u yg rampas onew dr i :/ well i mmg bijak *wink*
owhh nak ganjaran sbb u ank tunggal?mcm tu? tak perlula .wokeyh! i tunggu .

Baby:Baguslah kalo u x ragukan baby.
timeh kasih sesangat...
ok..ok...baby ngaku salah n baby rasa dha tiba masa untuk baby insaf..
baby tau selama nie mmg baby yg lebih~
baby minta maaf yer :)
baby x kan rampas Onew u..
eh,u pun manja eh...hehehehe..
samalah baby n u...

You:See! i tak pernah ragukan kesetiaan u . U je yg main tuduh2 i . sedih tau . :(
welcome babyyy~
betul ke u nak insaf ni? mcm mimpi plak
okayy. maaf diterima :)
betul ni? tp sejak akhir2 ni kenapa i rasa onew mcm ada perempuan lain ye...ermmm, mybe org lain kot..bkn u *think +ve*
yes, i pon manja..lagi2 dgn onew xD
owhh..btw kita kn kawan.. *hug*

Baby:Oklah.baby tau mmg baby yg salah.alah u nie jganlah sedih2...baby nie sensitif orgnya sbab x leh tgok org sedih since baby dah insaf :(
Owkayh u~
jganlah ragukan baby lagi.baby mmg dah insaflah skrg nie..u x mimpi.it's reality..
terima kasih bebanyak yer u..
u jganlah ragukan hubby u..x baik tau..u rasa sapa prmpuan tue ??
hehehe..mmg manjalah u nie kan...manja dgan onew u jer tau..
yes yes.kt mmg kawan..terharu sy. *hug n cry*

You:Ouhh..okay2 kita berdamai la ye :)
ye ye ye . i x mimpi . u mmg dah insaf . bagus laaa~
sama-2 byk2
eh tak tak . i x pernah ragukan dia . cuma u pon tau kn . sbg couple ni mesti pernah rasa cemburu .ermm..entah la . i x berani nk tuduh sesape.
heee..well baru tau ke *wink*
yes..hwaaaaaa *cry*

Baby:Terima kasih again You kerna x ragukan baby lagi :)
*hug again*

You:Sama-2 :)
*hug hug*
 Cerita fiction di atas adalah hasil garapan drpd Onew Wifey  as You and Key Wifey as Baby.Cerita di atas juga tidak ada kena-mengena dengan sesiapa dan 100% hasil imiginasi  Onkey Wifey.Huhuhuhuhu.Thank You.

Older Post | Newer Post