Sweet Love
Random :)
Friday, December 16, 2011 | 10:27 PM | 0 comments
Hello~Hello~Seperti tajuk saya di atas hari nie sy mau cerita pasal 2 perkara so that's whylah random.Yg pertama pasal drama Scent Of The Woman.Drama nie sekarang nie tengah main di Channel 393 hari Rabu dan Khamis.Setakat nie baru smpai ep 6 so sy xkan cakap byaklah pasal drama nie.Tunggu ending baru sy buat full review.Saya bagi spoiler k.Happy ending!!!!! Hehehehe.Walau bagaimanapun,ada satu benda yg membuatkan tangan sy gatal betul mau post pasal nie drama.Apakah?It's bcuz of Lee Dong Wook!!!!! Hey~sy tgok sejak Lee Dong Wook keluar dari military makin handsome,hot n macho  pulak dia sampai tergugat hati wanita sy ini.Mari kita cuci mata dengan gambar Lee Dong Wook dulu yer.
Handsomenya!!!!! Gambar nie bukanlah gambar yg baru sngat sebab sekarang nie dia lebih macho dengan kumis n rambut pacak untuk drama baru dia tapi sy suka nie gambar n ini boleh dikatakan gmbar LDW yg smartlah.Saya mula kenal dgan LDW nie sejak tengok drama dia My Girl.I like that drama tapi waktu tue sy belum lah minat habis dengan dia macam sekarang nie.Apa yg membuatkan sy minat sngat dengan dia skrg nie adalah sejak sy tengok dia berlakon di drama Scent Of A Woman.Apa yg boleh sy katakan adalah watak LDW sebagai Kang Ji Wook memang sangat sempurna di mata saya.Walaupun watak dia mmg mcam watak kebiasaan lelaki di drama2,tapi LDW bagi sy ada tarikan yg istimewa di hati saya.Apa yg sy ndak boleh lupa apabila sy tgok ep 5.Ada satu scene yg membuatkan sy dgan kakak sy teriak.Click here to watch recap for ep 5.Gila saya jadinya bila tengok LDW punya chest.Jangan salah sangka yer sebab wktu tue dia pakai baju.Aigoo~Then,ep 6 ada scene yg paling hot for LDW.Bila nampak ja scene yg mengejutkan tue,sy n kakak sy teriak lagi.Can I say it's shower scene.Watch this hot scene.Click here.Selama nie sy ndak pernah begini  kalo lihat Korean actor tayang badan tapi for d 1st time,Lee Dong Wook make me.Lee Dong Wook,wae so hot?? Such a macho man.Okeyz,saya rasa mmg terlebih suda saya cakap pasal Lee Dong Wook nie so I stop about Lee Dong Wook here n I'll continue after finish watching Scent Of A Woman.Btw,Ost for this drama semuanya best-best.Saya suka You Are So Beautiful and Bluebird.
And now,sy mau cakap pasal seorang perempuan yg mungkin tidak akan dilupakan oleh Shawols especially Blingers.Who is she?? Take a look at her beautiful pic first okeyz.
Boleh teka ka siapa dia?? No other than Shin Se Kyung.Dia adalah ex-girlfriend kepada Jonghyun.Terus-terang bila sy tau yg Jjong ada GF dulu sy mmg rasa lain.50%-50% lah.Separuh boleh terima n separuh lagi x boleh terima sebab terlalu terkejut.Tapi selepas beberapa lama,sy dapat terimalah sepenuh hati yg dorang couple.Tiada apa lagi yg kita harapkan selain drpd kebahagiaan Jjong waktu tue kan.Saya masih ingat Jjong menangis kat Taiwan sebab selepas hubungan dia dgan SSK kena annouce, byak fans marah n kecewa.Pity him.Bagi sy apa yg paling penting wktu tue ialah kebahagiaan Jjong.If he's happy,fans happy too.Tapi yg kesiannya ada fans yg  tidak dapat terima kenyataan buat page anti Shin Se Kyung di FB.Pity her.Tapi memang jelas bha kan yg Jjong memang sudah lama minat SSK sebab dia pernah mention nama SSK di Hello Baby.Then,beberapa bulan lepas tue,keluarlah berita yg mengatakan Jongkyung break up.
The End story about Jongkyung.And saya rasa sejak Jongkyung couple/separated,  Shin Se Kyung makin famous n dikenali bnyak orang.Bila di allkpop ada berita pasal SSK, fikiran sy ndak kan pernah lepas drpd teringat Kim Jonghyun.Hehehehe.That's d truth.Apa yg membuatkan saya tiba-tiba buat entry pasal SSK nie sebab tadi sy ada tengok Runnig Man di Channel yg sama iaitu 393 and salah satu drpd tetamu jemputan di RM ialah SSK.Actually sy ndak mau bha buka cerita yg sudah lama pasal Jongkyung tapi tangan nie tetap gatal mau tulis.But,past is past rite.Tapi sikap SSK di RM tadi memang membuatkan sy jadi fan dia sekarang nie.Hehehehe.Habis ja tengok RM tadi sy terus buka FB n search for Shin Se Kyung page n then I click Like.
Apa yg boleh sy katakan adalah SSK sebenarnya seorang yg pemalu n comel.Sy ndak tau mcamana mau describe tapi dia mmg comel lah walaupun ada sikap peliknya.SSK also a really beautiful and great woman n sy asyik ketawa bila lihat gelagat SSK di RM tadi.She can be funny too.Don't jugde a book by it's cover.
Saya rasa sekarang sy sudah tau apa yg buat Jjong tertarik dengan Shin Se Kyung.Okeyz,I think I should stop now sebelum sy ungkit lebih bnyak lagi cerita pasal Jongkyung.Sebelum tue,sy mau cakap sikit lagi.Walaupun sy die hard fan of SHINee,tapi sy tetap ada ship SHINee member dgan K-Pop girl selain ship SHINee coupure.Tapi hanya ada satu ja member SHINee yg sy x pernah ship dia dgan any Korean girl.Key?No.It's Jonghyun.Tapi since now,can I say that there's one girl that I ship with Jonghyun right now? Who is she? It's a secret but I think you can guess it although it's impossible for them :) Mianhae kalo entry sy kali nie membuat chingu(s) terasa.Until here,Annyeong :)

Older Post | Newer Post