Sweet Love
Chuppa Chuppy
Monday, November 21, 2011 | 9:48 PM | 0 comments
Hye.Ignore my Title okeyz.I have no idea.Dalam entry yg sebelum nie,sy ada cakap yg hari Rabu nie subjek Sc tp actually saya silap.Hari Rabu actually +Maths n saya x ambik subject tue so cutilah.Sc hari Khamis nie.Sy ada 2 hari cuti sebelum paper Sc n then cuti 10 hari.Besok mmg semua cuti.Okeyz,td paper Agama.Alhamdullillah sy boleh jawab paper Agama 1 dan 2 dgan tenang.Kalo mau cakap terlalu senang tue,tidaklah jugak tp mmg boleh dikatakan sederhanalah kesenangan soalan dia.Bagi sy dalam 5 paper yg sudah sy jawab,Paper Agama lah yg sy boleh berasa gembira dan tenang lepas keluar dr bilik exam.Saya harap sy dapatlah result yg sy impikan untuk Agama.Amin.Tapi ada jugak soalan yg sy hentam.Maksudnya,sy tulis ja apa yg terlintas di fikiran saya.Of cuzlah soalan Tamadun Islam.Hehehehe.
Juz want to tell yg nenek,pakcik n makcik sy sudah kembali ke Malaysia from Makkah.Dorang balik hari Sabtu pagi minggu lalu.Yg bestnya,satu family nenek sy tue berkumpullah pagi2 dalam jam 3 a.m bgitu untuk sambut kepulangan mereka.Saya yg tidur pukul 1 a.m kena kasi bangun selepas 2 jam sy tidur sebab kena pergi rumah atas untuk jumpa nenek.Punya main malu sy bila sy naik rumah atas,byak btul sudah family berkumpul.Penuh satu rumah.Saya pulak wktu tue masih dalam keadaan yg masih sngat mgantuk n muka baru bgun tidurlah.Lepas tue makan nasi beriani yg makcik  sy buat lg dlam jam 4 a.m gitue.1st time nie kami semua makan nasi beriani pagi2 buta mcam tue.Mmg satu pengalaman yg baru n menyeronokkan.Selama 3 hari nenek sy kembali ke Malaysia,hari nielah iaitu hari ketiga sy boleh berbual-bual dgan nenenk sy.Bcuz sebelum nie,ramai saudara mara nenek sy dtg dari jauh untuk jumpa dia.So,hari nie lepas Maghrib,sy naiklah pegi rumah atas.Then,nenek sy pun start lah kasi cerita sama sy,kakak n cousin  pasal pengalaman2 indah dia sewaktu berada di Tanah Suci.Bila sy dengar pengalaman yg dia ceritakan tue kan,rasa macam best ja.Teringin pulak sy cuba n rasa sendiri pergi Makkah.Nenek sy bagitau yg Masjid Nabawi sngat cantik n dia dapat sentuh n masukkan muka dalam Hajarul Aswad.Bertuahnya nenek saya tue.Macam2 lagilah dia ceritakan.Best jugak bila bercerita dgan nenek setelah sekian lama tidak berbuat demikian.Uh~sy rasa tulisan sy sngat skema di sini.Hehehehehe.Okeyzlah,until here.Adios~

Older Post | Newer Post