Sweet Love
New Gisaeng Story :)
Thursday, September 08, 2011 | 10:35 PM | 0 comments
Hello~Hello~
Hari tue sy prnah cakap kan yg skrg nie sy tgah sngat addicted dengan 1 drama Korea.Ha,nielah drama tue.New Gisaeng Story atau tajuk lain New Tales of Gisaeng.Biasalah tue,drama Korea nie mmg ada byak tajuk kan.Tapi sy rasa drama nie x byak org yg tau sngat sebab pelakon dia baru2 n main di channel One bha.Sy mula suka dengan drama nie sejak tgok iklan di di channel One HD.Nmpak ja pelakon dia trus sy mcam mau tgok nie.Sekali sy tgoklah,lepastue mmg trus sy addicted dengan Drama nie.Mmg trus buat sy fall in love dengan drama nie.Sy mula suka drama nie lepas ep 20 lebih mcam tuelah.Mau sinopsis?
Here:
New Tales of Gisaeng depicts the love, sadness and pain of people surrounding a gisaeng house, where only VIPs can enter.

Dan Sa Ran majored in classical dance while attending college. Her mother died when she was still young and her father remarried, bringing with him a new stepsister and a materialistic stepmother whom she has trouble warming up to. Sa Ran comes from a poor family, but she maintains her dignity around friends who come from rich families. Either fate or coincidence brings her together with Da Mo, to whom she feels an instant attraction, but her awareness of her poor background restrains her from voicing it. A head gisaeng at Buyongkak observes Sa Ran's natural beauty and grace as well as dancing talent, and recommends her to become a gisaeng.

Ah Da Mo takes business administration training at his father's company. He does not get along with his father, who is indifferent towards his family and only shows affection towards their pet dog. Da Mo is cocky and tends to look down on women, but begins to question his attitude when he meets Sa Ran by chance. He finds himself involuntarily drawn to her, and their relationship begins. 

Macam tuelah ceritanya,tapi yg sy tgok sebelum  nie lebih rumit sikit drpd sinopsisnya.Lagi best.Drama nie sy x tgok dr ep 1st.Ep belas2 lah baru sy mula tgok.Saya sngat suka tgok nie drama sebab actor dia,si Ah Da Mo @ real name Bang Sung Hoon sangat mebuat hati nurani wanita sy trpikat dan tersentuh dengan watak dia.Sudahlah handsome.Macam nie,dia syg Sa Ran@Lim Soo Hyang tapi dia terpaksa putuskan hubungan drg.Padahal drg  mmg in love suda.Jadi,si Sa Ran mmg suda sngat merajuklah.Jadi dia mengambil keputusan untuk  jadi Gisaeng.Gisaeng nie adalah:

Kisaeng (also spelled gisaeng), sometimes called ginyeo (기녀), were female Korean official prostitute or entertainers. Kisaeng are artists who work to entertain others, such as the yangbans and kings.
First appearing in the Goryeo Dynasty, kisaeng were legally entertainers of the government, required to perform various functions for the state. Many were employed at court, but they were also spread throughout the country. They were carefully trained, and frequently accomplished in the fine arts, poetry, and prose, although their talents were often ignored due to their inferior social status.
Women of the kisaeng class performed various roles, although they were all of the same low status in the eyes of yangban society. Aside from entertainment, these roles included medical care and needlework. In some cases, such as at army bases, kisaeng were expected to fill several such roles.

Macam tuelah.So,Da Mo xmau Sa Ran jadi Gisaeng.Macam2lah dia buat supaya Sa Ran berhenti jadi gisaeng.Dia sanggup bekerja di Buyong Gak tempat Sa Ran bekerja sebagai Gisaeng untuk bawa Sa Ran keluar dari Buyong Gak tue.Tapi semua penghuni di Buyong Gak bagus.N episod semalam sngat myentuh hati sy.Ep 33.Sy suda tgok di internet sebelum nie tp xder sub so sy x taulah apa yg drg cakap.So bila main ep 33 semalam,barulah sy faham.Drama nie apa yg sy boleh cakap sngat romantik,sweet,cute n menyentuh perasaan.Sy tertanyalah jugak kan ada ka lagi lelaki di dunia nie mcam si Ah Da Mo?Mmg dia sngat sygkan c Sa Ran.Setia btul dia.N for today ep Da Mo n Sa Ran suda berbaik.So sweet~I like it.Actually sy suda tau yg drg akan berkahwin ep 40 n last ep 52,Sa Ran lahirkan baby drg.Sweet.Tapi sy tgok sikit2 ja.Lepas drg kahwin pun sweet sngat.Romantic owh drg.Tapi sy mmg sngat menantikan drama nie.Ndak sabar sy mau tgok smpai habis.Poster kat atas,gmbr drg x brapa cantik.So sy bagi gmbr sweet couple nie ah.
I really love this couple.They look good together.Ada lagi gmbr.Hehehehe.
 Aigoo~Aren't they sweet?Ini gmbr wktu drg kahwin.Mmg spoil btul bha sy nie kan.Awal2 lagi sy bagi tau.Pics yg kat bwah nie plak,wktu drg main baseball untuk Doosan Bear.Luar drama yer.
 Wae so cute owh this couple??Okeyz,kalo tgok FB sy skrg nie kan,sy suda tukar gmbar profile sy.Gmbr siapa?Ah Da Mo!!!!!!Mianhae Key.Key,don't worry I still gonna use ur pics later but now I'm in Ah Da Mo mood.For the 1st time nie sy guna gmbr org lain selain baby sy  yg cute annoying tue.Ndak lama lagi b'day dia.Saya menanti 23 Sept dengan penuh kesabaran nie.Apa yg buat sy sngat fall in love dengan Da Mo bila tgok babak di ep 33.Da Mo sngat pndai menangis.Sy terharu.Sy mmg paling suka kalo tgok lelaki pndai menangis.Ahhh~This is the scene that makes me love Da Mo so much rite now.



This is the saddest n most touching scene ever.Semua yg ada dekat drg wktu nie semua menangis.Ini wktu Da Mo merayu sama Sa Ran agar balik sama dia lepas Sa Ran jadi Gisaeng org lain.Sa Ran n Da Mo berabis menangis di sini.Ost drama nie pun best.Sy suka 2 lagu.Lagu sedihlah mmg.Okeyzlah,until here.Da Mo n Sa Ran @ New Gisaeng Story mood :) So, my usual  profile pic will be change into my becoming birthday boy,Key after 2 weeks okeyz.I'm gonna Love SHINee forever n ever.Mianhada Saranghanda SHINee :)Annyeong.

Love,
Raihan.
 

Older Post | Newer Post