Sweet Love
Cerita Di Hari Raya
Friday, September 02, 2011 | 12:03 AM | 0 comments
Hello~Hello~
I'm back after 3 days sy x buka blog sy.I Miss You My Simple Blog.
Big hug n kiss for you.Mmuuaahh!!!!!!
Selamat Hari Raya.Hari nie raya ke-3 suda.So,mcamana Raya baru2 nie,ok x?Harap2 oklah kan.Suasana Raya tue msti masih ada kan.
Okeyzlah,now I want to talk about my 1st Raya Day.

Raya pertama,sy bangun seawal 5.57 pagi.Lepas tue masuk tandas n buat apa yg patutlah.Wktu nie blum lagi mandi ah.Then,sarapan rendang daging dengan ketupat n lemang.Mmg sngat sedap okeyz.Nikmat dia tue.
Lepas tue,sy susun lah kuih2 kat ruang tamu n menyapu rumah kg sy tue.1 rumah sy sapu.Bersih babe.Hehehehehehe.Then lepas buat semua kerja brulah sy mandi ikut giliran.Mula2 kakak kembar sy yg mandi,lpas tue bru sy.Kami mandi wktu org pegi Solat Hari Raya.Lepas mandi,pakai cantik2.Bergambar sama family,n duduklah tunggu tetamu dtg.
Nie yg sy mau kasi cerita.Bikin panas lah bagi sy.Asal ada family yg dari jauh2 tue dtg kan,msti drg tegur sy 'eh,punya basar(besar) suda ko nie nak'.Bukan satu yg cakap yer,tp semua yg dtg beraya pun cakap benda yg sama.Sampai nak naik menanah telinga sy nie dengar perkataan 'basar' tue.Wahai makcik2 sekalian,sy taulah sy nie besar,tapi x payahlah ckap balik2.Nasib baiklah,bila makcik2 tue cakap sy 'basar',sy x mengamuk.Apa yg sy mampu buat hanyalah senyum sahaja yer,walaupun hati ku panas.Sorrylah kalo sy mengata pasal makcik2 di Hari Raya yg mulia nie,tapi I can't take it anymore,makcik2.Okeyz,tahun depan Raya,kita jumpa,makcik2 jgan panggil sy 'basar' lagi k sebab sy suda berazam utk kuruskan badan nie.Cakaplah benda baik2 sikit,barulah telinga sy ndak menanah.Kalo itu, cerita org dtg rumah sy.Mcamana pulak cerita,sy pegi beraya rumah org?

Okeyz,ini  ceritanya.Cipta sejarah jugalah sy tahun nie sebab selama 17 tahun sy beraya,ndak pernah sy pegi beraya rumah org sebanyak ini.5 rumah.Mgkin bagi org x byak,tp bagi sy byaklah jugak tue kan.Ceritanya,samalah juga macam cerita di atas.Setiap kali pegi rumah org,hai...kena cakap lagi 'basar juga ko nie nak'.Tambah lagi telinga sy nie menanah.
NAIK MENANAH TELINGA SY NIE MAKCIK!!!!!!!!UDAH-UDAHLAH TUE.SEMUA ASYIK CAKAP BENDA YANG SAMA JER.5 RUMAH SY BERAYA,5 RUMAH TUE JUGALAH ORGNYA CAKAP BENDA YG SAMA.MAKIN MENANAH TELINGA SY NIE!!!!!!ADOYAI!!!!!!!!
Seperti biasa,sy hanya senyum.Senyum,x perlu kata apa-apa.
Okeyzlah,sabar,sabar.Skrg nie,cerita postiflah yer.Positif sikit jer.5 rumah sy beraya dr pukul 12 tgah hari smpai 7 malam.Punyalah penat.Sebenarnya,sy hanya duduk smbil makan kuih raya n minum minuman menunggu sambil para bapa habis bercerita.Secara keseluruhannya,Raya Pertama tahun nie,boleh-bolehlah.Not bad.Tapi sy masih happy sebab Raya.Raya ke 2,x buat apa2 sebab balik dr kg mau pegi rumah,mengambil masa 3 jam sebab jam yg amat teruk yer.Sepatutnya,2 jam,tp jadi 3 jam pasal jam.Tetamu pun dah x byak.
Raya ke 3,bersamaan dengan hari ini,best.Knapa best?Sebab kami adakan Open House kecil-kecilan.Saya happy hari nie,cuz something happen.Okeyzlah,smpai sini ja post sy yg agak@sedikit biadap nie.Mianhae.Annyeong.

Love,
Raihan.

Older Post | Newer Post