Sweet Love
Uhu...Maths~Maths
Tuesday, July 19, 2011 | 5:34 PM | 0 comments

Hye:)
Sy mau share kat sini apa yg trjadi sama sy di skolah tadi.
Okeyz,here's d story.
Wktu tue adalah of cuz wktu Maths.
N Maths adalah subjek yg terakhir sebelum kami pulang.
Selalunya sy duduk sama budak yg pndai Maths tapi tiba2 ja hari nie kbanyakan classmates sy tukar tempat duduk sebab ketiadaan guru kelas kami d sekolah.
So,budak yg pndai tue duduk sama best fren dia n sy pun duduk sama best fren sy.
Dipendekkan cerita,sy dan best fren sy yg duduk bersama tue boleh dikatakan antara pljr yg lemah Maths dlam kelas kami.
Hehehehehehe.
So,cikgu Maths yg nakal2 n sweet tue balik2 pergi meja kami sbab dia mau tgok kerja kami.
Kami berdua apa lagi of cuzlah macam terkial-kial sikit.
Smpailah wktu apabila semua students suda siap buat kerja, hanya kami berdua yg belum siap.
Lpas tue ckgu Maths ckap"Kalo kawan kamu yg 2 nie blom siap kerja bgus kmu jgan balik,".
Yg kawan2 sy yg lain diam ja.Sy tgok muka best fren sy tu stress suda tp sy masih lagi boleh tersenyum.
Hehehehehehe.Then,Ring Ding Dong~
Loceng pun berbunyi menandakan suda tiba masanya utk kami balik.
Malangnya kami berdua masi juga blom siap tue kerja Maths.
Tp ckgu Maths surulah jugak students yg lain balik.
Tinggallah sy,best fren n ckgu Maths dlam kelas.
Dia ajar kami n dia mau tgok kami buat depan dia tue kerja.
Then,lpas kena push,akhirnya boleh juga sy buat sendiri wlaupun sy ada lakukan mistakes.
Syukurlah.Sy lbih faham lepas cikgu pegi tempat sy.
Tapi sy masih lmbt tngkaplah kalo pasal Maths nie.
Lpas tue dia kasi nasihat kami berdua supaya work hard for Maths.
Dia takut kami gagal.
I promise Teacher Phyllis that I will do d best for Maths n other subjects from now on.
Hwaiting!!!!!
Then,sy jujurlah dgan dia sy bilang
"Cikgu,sy ndak dapat byangkan bha bentuk Plans n Elevations tue."
Then,cikgu cakap
"Jgan kau buat tue soalan kalo susah.Kau hanya perlu tumpukan sama 5 soalan yg wajib dijawab sama 2 graphs.Itu ja yg penting"
Then sy mengangguklah.Actually sy mau buat tue soaln sbab byak markah bha.
Syang kalo ndak dijawab.
Then,best fren sy pun siap n we say "Thank You Teacher"~
N teacher tue ckap lagi Okeyz n kmu kena btul2 work hard k.
Kami berdua lmbt balik 10 minit.
Hheehehehehehe.
Actually sy ndak malu pun.Ini untuk kebaikan sy jugak kan.
I juz hope n WANT to d best for SPM!!!!!!
Hwaiting!!!!!!!

Older Post | Newer Post