Sweet Love
Sy pergi SHINee Concert!!!!!!!!!!!
Saturday, July 23, 2011 | 5:08 PM | 4 comments

Ahhh~Jgan terkejut bila baca my post title.
Hahahahahahaha.
Okeyz,here's d story.
Yesterday sy kirim my sister untk beli SHINee World 1st Concert in Tokyo d CP sbab dia cakap hr tue dia ada nmpak jual tue CD.
Apa lagi,terkejutlah sy.Trus sy suruh dia beli bila dia pegi CP semalam.
N sy bagi dia duit.Hehehehehehe.My own money mah for my SHINee.
Tp sy ndak mau brharap sngat sbab kakak sy bilang kedai CD tue,kalo kt mau beli tue CD dia tiada jual tp kalo kt ndak mau beli bru ada jual.
Then,di rumah sy menunggu dgan penuh kesabaranlah sampai pukul 8.35 pm bgitu bru  kakak sy balik dr CP.
Then,trus sy tnya dia.Adakah tue CD?
Dia geleng kepala dia dgan muka sedih.
Sy apa lagi,trus muka sy jadi muram,masam,sedih n bad mood :(
Then,sy makan mi yg drg kasi beli sy dari kedai.Still in bad mood.
Kakak sy pegilah tmpat sy.Dia bilang dia ada beli CD SS501 ja.
Lpas tue,dia mcam kasi keluar satu plastik.
Sy ndak pedulilah.Sy makan ja dgan  muka yg sedih.
Smpailah kakak sy kasi keluar satu benda dekat sy.
Bila sy tgok tue benda,trus sy terkejut,teriak n menangis.
Mi masih lagi dlam mulut.Sy menangis smbil tutup muka sy dgan kusyen bantal.
Kakak sy kasi kena sy pula.Huhuhuhuhu.
Rupa-rupanya dia ada beli CD yg sy idamkan tue.
Happy n kenyang trus sy.
Trus sy buka tue CD n tgok cover dia.Mmg cntik gitue.
Colourful like my SHINee.
Mcam gmbr yg sy post d atas.Bgitulah covernya with SHINee faces.
Ada 2 CD n 20 lagu.Tapi tiada lagu solo.
It's okeyzlah bcuz I don't like to see them singing  solo.
I want SHINee.
Ndak sabar lagi sy mau pasang tue CD tp malangnya mmg x leh sbab nanti Appa sy nmpak.
Hehehehehehe.Bad girl bha sy.Tapuk2 beli CD Korea n suda mau SPM bha kan.
Then,esoknya atau baru saja tadi,sy pegi Kokum.
Balik Kokum jam 11,trus sy pasang tue CD sbab teda org di rumah.
My family keluar sekejap.
Tp sy tau yg drg akn balik dlam masa yg terdekat jadi sy hnya test saja tue CD.
Bukan tgok btul2.Kasi next2 gitue.
Mmg clear sangat n puas hati kalo tgok.
Sound dia sngat hebat n kuat.
Tapi ada 1 part yg sy tgok lagu tue smpai hbis.
N d song is their last song @ d Concert.
One@Hana.My fav song.
Bila sy tgok drg menyanyi lagu nie,sy menjerit macam org gila.
Ayyyy~Key saya menangis.B4 this mmg sy tau yg dia menangis tp x jelas.
But in my CD this,sy nmpak dgan jelas Key's tears yg suci n jernih tue mengalir di pipi dia.Ayyy!!!!!!!
Trus sy teriak n menangis mcam dia jugak.Key!!!!!!!!
Hehehehehehe.Mmg gila lah sy.
Then,sy kasi stop dulu tue CD sbab family sy mau balik suda.
Then lagi,pada pukul 1.50 pm bru sy pasang balik tue CD sbab family sy keluar lagi pegi makan Mcdonalds.
Mmg sy kena bawa tpi pasal sy mau tgok CD sy nie,sy snggup ndak ikut.Sy suru drg beli ja mkanan utk sy.
Huhuhuhuhu.
This momentlah sy mmg suda jadi btul2 gila.Mmg sy anggap diri sy berada d Concert baby2 sy.
Saya kasi kuat sngat volume dia smpai sy rasa nenek sy yg tinggal di atas tue pun dngr.
Dgan jeritan yg kuat drpd Japan Shawol cmpur lagi dgan sound yg meletup tue.Adoyai,mmg gmpaklah.
Bila SHINee menari sy pun menari macam org minta puji.Saya teriak n lompat2 mcam sy berada d Concert yg benar.
Then,I'm in my own world n like I'm d only one exist in my house.
Sy yg conquer nie rumah wktu tue.
Punya main best.Teriak sana,teriak sini,menari sana n menari sini.
Mmg sngat2 best.Apa yg SHINee buat d TV tue semua sy ikut.
Mmg sy ndak boleh duduk diam wktu tue.
Bila SHINee sy nyanyi lagu Ballad baru sy duduk n diam.
Paling best sy menari wktu lagu A-Yo.
Sbab senang mau ikut step tarian drg.
So sweet n cute.
SAYA SANGAT HAPPY N PUAS SEBAB BOLEH N DAPAT TENGOK SHINee 1ST CONCERT DENGAN SANGAT2 CLEAR!!!!!!!!!
Bila dorang menangis especially my Key,I also cry n sy teriak mcam org gila bila sy nmpak air mata c Key dgan jelas.Sy teriak....Key!!!!Uljima.Don't Cry Baby Boy.I Love You!!!!!!Saranghae Taemin ah~Saranghae Key!!!!Saranghae Onew!!!!!!Sarangahae Jonghyun!!!!Saranghae Minho ah~
Paling sy terharu bila dgan jelasnya sy nmpak hingus c Key waktu dia menangis at d ending.How cute~Teriak lagi sy.Habis basah muka Key sy dgan air mata,peluh dan hingus.
Then,punya sweet bila Taeminie lap air mata eomma dia@Key bila c Key menangis.
SHINee member yg kuat berpeluh sy tgok is OnKey.
Even after tukar baju lain drg masih lagi berpeluh.
Saya sngat crazy tadi.Hehehehehehehe.
Sy sayang SHINee sy <3 :)
Nanti sy mau beli Concert drg di Taiwan lagi.Itu yg paling best tue.Mgkin bulan Dec baru keluar tue CD.
Their 3rd Concert.I wanna!!!!!


Older Post | Newer Post